Pulverbågsvetsning

Pulverbågsvetsning (Submerged Arc Welding, SAW) har använts sedan 1930-talet som en del av produktiv svetsning produktion. Den svarar för ca 5-8% av den totala svetsning marknaden och används främst i tunga applikationer med tjocka material. Det är där du kan få ut mesta möjliga av processen, men det är inte ovanligt att se pulverbågsvetsning av 3-4 mm tunna material heller, där hög effekt kan överföras till högre svetshastigheten och lägre deformationer. Nya utvecklingen inom elektronik och styrteknik har gett ny födelse till effektiv användning av denna ergonomiska och miljövänlig process.

Robotiserad pulverbågsvetsning

Robotiserad pulverbågsvetsning

Många företag som redan pulverbågsvetsar har som målsättning att öka antalet pulverbåg förband. Detta beror först och främst på överlägsen produktivitet och jämn kvalitet som metoden ger jämförd med andra smältsvetsprocesser.
Svetstraktorer

Svetstraktorer

En svetstraktor en det enklaste och förmånligaste sättet att komma igång med pulverbågsvetsning. Traktorn passar utmärkt för både stum- och kälförbands svetsning. Svetsmaskinens kontrollenhet är monterad i närheten svetshuvudet vilket gör processen enkelt att styra och övervaka. Det finns antal traktor varianter tillgängliga vilka alla har sina bästa applikationsområden.
Strömkällor

Strömkällor

Pandaweld® strömkällor kommer i 2 storlekar: 1250A och 630A. Båda bygger på omriktare teknologin vilket bidrar till mindre storlek, lägre vikt och bättre kontroll över svetsprocess jämfört med traditionella pulverbågsvetsmaskiner. Dessutom är energiförbrukning hos omriktarna lägre.
Tillbehör

Tillbehör

Små hjälpmedel gör ofta jobbet roligare och säkrare.